Update

We zijn verhuisd!

vaso | 03 december 2021 - 2 min leestijd - Ndus3

Ndus3 groeit hard en daarmee was de tijd gekomen om ruimere behuizing te zoeken.

Na een paar jaar doorgebracht te hebben in het Anton Pieck-achtige Hoofddorp, was het tijd om te verhuizen naar onze hoofdstad. We hebben een warm plekje in ons hart voor Amsterdam en in het bijzonder Amsterdam Noord met zijn historische industriële achtergrond. Ondanks het feit dat we vinden dat er veel te verbeteren is in onze sector, waarderen we ons industriële erfgoed zeer.

De geschiedenis van Amsterdam Noord is altijd nauw verbonden geweest met de industrie. Na de aansluiting van Amsterdam op de Noordzee door het Noordzeekanaal in 1876 werd Amsterdam ontsloten voor stoomboten.

NDSM- werf in de mist

Scheepsreparatie en nieuwbouw

Amsterdamse haven vanaf het IJ gezien

Er ontstond een sterk groeiende maak industrie en florerende haven aan de noordzijde van de hoofdstad. niet in de laatste plaats door de vestiging van de Stoomvaart maatschappij Nederland, de KNSMDaardoor ontstond ook de noodzaak voor een scheepsreparatiewerf en een scheepsnieuwbouw werf, de NDSM. In 1908 stak de bekende Amsterdamse scheepsmotorenfabriek Kromhout het IJ over. En stichtten de Zaanse industriële families Duyvis en Verkade een fabriek voor laagspanningskabels, nodig voor de elektrificatie van Nederland.

MediaWharf
Tech Start- & Scale- Ups
Aan de Amsterdamse delta
Voormalig NDSM – werf

Tegenwoordig zijn de oude werven niet meer in gebruik want de bouw en reparatie -werkzaamheden worden nu elders in de wereld uitgevoerd maar de tech- en media- sector hebben de stoere fabrieken in gebruik genomen.De scheepswerven hebben plaats gemaakt voor de MediaWharf en bedrijven als MTV, Universal, National Geographic en vele andere hebben de weg gevonden naar het prachtige Amsterdam Noord.

De fabrieken hebben dus kranig stand gehouden. Daardoor is ons industriële erfgoed nog altijd tastbaar en onderdeel van ons dagelijks leven. En laten we daar nu net op uitkijken met ons Ndus3 kantoor. Is het geen plaatje ?

Zoals je zult begrijpen voelen wij als industriële automatiseerders en ondernemers ons helemaal thuis in deze bruisende omgeving die nooit stil staat. Mogen we jou ook eens uitnodigen voor sterke koffie?

Meer updates