Update

Wat is PLC, SCADA, C++ en C software?

Nicoleta de Rijk | 21 januari 2021 - 2 min leestijd - Tech
PLC Engineer

Bij ons, bij Ndus3 komen de begrippen die in de titel benoemd worden vaak naar voren of worden besproken. Maar wat is eigenlijk de definitie van deze programma’s? Wat is het? Dat gaan wij jou vandaag vertellen. Wij gaan vertellen over wat deze programma’s zijn, dus we gaan kijken naar PLC , SCADA , CC+ en C software. Daarnaast gaan we ook wat vertellen over welke software programma’s Patrick (Embedded Software Engineer) inzet en welke zijn favoriet is. Wil je meer weten over Patrick? Klik dan hier.

Wat is PLC-software?

Allereerst waar staat de afkorting PLC voor? PLC staat voor: programmable logic controller. Een PLC is ook wel in de vorm van een digitale computer.  Het is een computer dat ontworpen is om machines en processen te beheren. PLC’s zijn er in vele maten.

Wij hebben ook verschillende vacatures voor PLC Engineers.

–          Senior PLC Engineer

–          Medior PLC Engineer

Wat is SCADA-software?

SCADA Engineer

In het kort gezegd is SCADA (SCADA software) het verzamelen, verwerken, doorsturen en visualiseren van regel- en meetsignalen van diverse onderdelen binnen industriële systemen. SCADA staat voor:  Supervisory Control And Data Acquisition.

Wat is C software?

C ook wel C software is een programmeertaal. Het is een erg populaire programmeertaal en wordt gezien als de basis voor alle programmeertalen. In deze C kunnen er lijsten worden gemaakt die de computer volgt, dit wordt vooral ingezet bij besturingssystemen.

Wat is C++ software?

C++ is een programmeertaal dat gebaseerd is op de taal C (zie hierboven voor toelichting). Een belangrijk verschil tussen deze 2 programmeertalen is dat C++ een multi-programmeerparadigma’s is: een taal waarin verschillende programmeerparadigma’s gehanteerd kunnen worden. Op deze manier ontstaat er een set van steeds meer technieken, waarbij eerdere concepten en ideeën kunnen worden aangevuld.

Vacature voor Embedded Software Engineer

Met welke software werkt Patrick het meest?

Patrick van Bennekom Embedded Software Engineer

Patrick werkt het meeste met de programma’s: C en C++. De laatste tijd werkt hij wat meer met C, omdat dit in de Embedded wereld helemaal in is. De laatste tijd ziet hij bij bepaalde bedrijven meer de shift naar C++ gaan. Daar ligt vooral zijn kennis en kunnen.

Patrick heeft met heel veel verschillende software programma’s gewerkt, maar tegenwoordig dus meer met C en C++ (waar ook zijn voorkeur ligt).

Welke software vindt Patrick het leukst om mee te werken en waarom?

Patrick vindt het wat interessanter om met het software programma C++ te werken.

“Dat is deels omdat dit het meeste in mijn opleiding voorkwam. Er zit gewoon heel veel kracht in C++ en handigheden, die C net missen. Het object georiënteerde eraan maakt het heel mooi en het is fijn om mee te werken. “

Meer updates