Update

Tech Tuesday thema Test Automation

Tech Tuesday Delft
Daan | 24 april 2023 - 2 min leestijd - Tech

Dinsdag 18 april organiseerde Ndus3 de eerste editie van Tech Tuesday. Het thema was ‘Test Automation in Automotive Environments’. Het evenement vond plaats bij Lijm en Cultuur aan de rand van de TU Delft campus en trok zo’n zestig gasten.

Ndus3 directeur Gerben van Manen trapte de middag af met een presentatie over software testing en de belangrijke rol die testing binnen development inneemt.

Autonoom rijden met drive by wire platform

Na Gerben kwam de praktijk van Terberg Special Vehicles aan bod. Yves Timmerman is daar Manager System en Software engineering en in die rol verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Terberg’s drive-by-wire platform. Dit platform zit in terminal trucks – haventrekkers – die wereldwijd worden ingezet. Het platform stelt afnemers in staat om de trucks zelf verder te ontwikkelen richting autonoom of semi-autonoom rijden. Onze eigen Tjasse Biewinga ging vervolgens met enkele praktijkvoorbeelden dieper in op het testen van dit drive-by-wire- platform.

Hardware in the loop testing

Na de korte maar gezellige break was het de beurt aan Uwe Kimmerle van Vector Informatik GmbH. Vector ontwikkelt hardware-in-the-loop (HIL) systemen waarmee de software getest wordt die in complexe hardware systemen draait – denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig. Die HIL systemen van Vector worden tijdens het ontwikkelen en testen van deze systemen aangesloten om zo de hardware en software tegelijk te kunnen testen. Indrukwekkend om te zien!

Eco-Runner rijdt op waterstof

Tot slot was het woord aan Stan van Hooft en Bob van Dijk van studententeam Eco-Runner van de TU Delft. Zij vertelden over rijden op waterstof en de ambities die het team daarmee heeft. Bob ging dieper in op het intelligent cruise systeem van de Eco-Runner wagen. Dit systeem moet de basis vormen van het behalen van het Guinness World Record: van minimaal 2.056km rijden op 1kg waterstof.

We sloten de dag af met een gezellige en informele borrel waar ervaringen, ideeën en contactgegevens werden uitgewisseld onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Benieuwd naar de volgende Tech Tuesday? Schrijf je dan hier in voor onze Tech Tuesday updates.

Meer updates