Update

Even kennis maken: Wouter Knol – Software Engineer

Software Engineer - Ndus3 - Wouter Knol
Nicoleta de Rijk | 30 juni 2021 - 3 min leestijd - Ndus3
Software Engineer - Ndus3 - Wouter Knol

Vertel eens, wie ben je?

Korporaal ingenieur de heer Wouter E. Knol, in zijn volledigheid. Maar vooral ingenieur in hart en nieren. Ik ben net 33 geworden en woon in Bennekom samen met mijn vrouw en binnenkort een zoontje.

Na het afronden van mijn bachelor HTS Autotechniek, ben ik begonnen als product manager voor een fabrikant van o.a. koplampen. Een leuke functie, maar de techniek trok mij naar een nieuwe uitdaging, die ik vond als Application Engineer. 

Inmiddels 3 jaar geleden (wat gaat de tijd toch snel), heb ik mogen proeven van de snelle wereld van de software ontwikkeling. Dat beviel mij wel.

Wat zijn je verwachtingen van Ndus3?

Ik heb mijzelf bij iedere functie weten te ontwikkelen tot specialist binnen mijn functie. Bij Ndus3 zou ik mij graag willen blijven ontwikkelen om specialist te worden in een breed vakgebied, waarin ik automotive en (software)ontwikkeling combineer.

Welkom - Wouter Knol - Leon WIllemsens - Ndus3

Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

We gaan er even vanuit dat het mooi weer wordt, dus sporten doen we ‘s ochtends, als het nog koel is. Dan het dorp in om inkopen te doen: verse broodjes voor de lunch en langs de slager voor een mooi stuk vlees voor vanavond. Na de lunch stap ik op de motor, richting paracentrum Teuge. Ik stap daar in het vliegtuig en op 4 km hoogte spring ik er weer uit, genietend van de rush, de vrijheid en het uitzicht. Bij thuiskomst steek ik de BBQ aan, komen vrienden op bezoek en prepareer ik een heerlijke maaltijd die we complementeren met een lekker speciaalbiertje.

Korporaal, zei je?

Naast een fulltime baan, familie, hobby’s en huishouden, ben ik ook nog actief als reservist bij de Landmacht. Als korporaal chauffeur trainen we in de avond, en af en toe een weekend, voor met name bewaken en beveiliging wanneer dat nodig is. Daarnaast worden wij ook ingezet bij rampen, evenementen en ceremonies. Het is altijd een erg goede sfeer en we doen leuke dingen. Ik ervaar het dan ook meer als hobby dan als bijbaan.

Woutrer-Knol-Software-Engineer-Ndus3

Je bent net begonnen als Software Engineer bij Ndus3, hoe zag je eerste werkdag er uit?

Er lag al een opdracht voor me klaar, dus ik kon direct aan de slag als Test Engineer bij Alfen in Almere. Na een korte intro kon ik vrij snel aan de slag.

Bij de koffieautomaat kwam ik (voor mij) nieuwe gezichten tegen en heb ik mezelf netjes voorgesteld. Ik leg uit wat ik kom doen… Na paar minuten vraag ik “Marco, vertel, wat doe jij eigenlijk bij Alfen?”. Blijkt hij de algemeen directeur te zijn.

Zeg eens eerlijk, wat zijn je guilty pleasures?

In tegenstelling tot mijn vrouw, kan ik best genieten van een chickflick zo nu en dan. Dat compenseer ik met een sigaar onder genot van een goed glas whisky.

Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Beter laat je me gewoon lekker liggen. Maar als je me wakker maakt voor iets moois of leuks, zorg dan in ieder geval dat je Nutella hebt bij het ontbijt.

Wil je ook de royal treatment zoals Wouter, bekijk onze vacatures.

Meer updates