Over mij

Korporaal ingenieur de heer Wouter E. Knol, in zijn volledigheid. Maar vooral ingenieur in hart en nieren. Deze gedreven techneut heeft een bachelor Automotive Engineering op zak en inmiddels ruim 10 jaar werkzaam in internationale automotive bedrijven. Begonnen als Product Manager auto-verlichting en later ontstekingssystemen, heeft hij een switch gemaakt naar software ontwikkeling en testen. Zijn doel is om de kennis van de Automotive Engineering te combineren en zich te ontwikkelen richting Test Manager.

Wouter staat voor zijn werk. Hij doet grondig onderzoek, analyseert het probleem en transformeert dat naar oplossingen. Van ontwerp tot testen en specificatie tot implementatie. Wouter zorgt dat het voor elkaar komt. Geen pleisters plakken, maar de kern van het probleem oplossen.

Naast zijn reguliere werk, heeft Wouter vele nevenactiviteiten gedaan. Een bestuursfunctie bij een studentenvereniging tijdens de studie, vrijwilligerswerk als penningmeester bij de Hartstichting en vice-voorzitter van de OR. Sinds 3 jaar is hij buiten kantooruren actief bij de Nationale Reserve van de Landmacht. Daar leert hij diverse militaire skills die ook in het dagelijks leven heel erg van pas komen.

Mijn werkervaring

Software Engineer
System Engineer
Ontwikkelen van een Systeem voor de Health Check van personenwagens. Vertalen van marktwensen naar specificaties en systeemontwerp. Begeleiden van ontwikkeling door externe internationale partijen. Het testen van diens kwaliteit. Verzamelen en analyseren van “big data”.
Application Engineer
Als application engineer was Wouter verantwoordelijk voor het onderzoeken en bijhouden van de applicaties van de onderdelen in het ontstekingssysteem. Daarnaast deed hij kwaliteits audits bij externe leveranciers en gaf technische trainingen aan sales.
Product Manager
Product manager van reverse-engineered auto verlichting. Marktanalyse, business cases opstellen voor te ontwikkelen producten in samenwerking met Sales en fabrikant (in Taiwan).

Mijn opleidingen en curussen

Opleiding
Hogeschool Arnhem Nijmegen
HAN Automotive Engineering
Opleiding
Hogeschool Arnhem Nijmegen
Post Bachelor Vehicle Electronics
Cursus
Ndus3 Academy
C++ Advanced
Opleiding
HAVO Zernike College
Cursus
Ndus3 Academy
Python
Cursus
Ndus3 Academy
CoDeSys 3.5
Cursus
Ndus3 Academy
System Engineering

Mijn skills

Skills

Talen

Engels
Nederlands

Hobby's

Technology adept
Skydiven
Nationale reserves
Barbecueën
Films en series

Karakter

Analytisch
Leergierig
Proactief
Flexibel
Creatief

Ik ben direct inzetbaar!

Neem contact op

Andere collega's uit mijn vakgebied