Over mij

Ruud laat zich het best omschrijven als een allround Software Engineer waarbij zijn eerste liefde Embedded Engineering is. Dit begon al vroeg met het prutsen aan elektronica en heeft hij doorgezet door naast zijn Universitaire studie Embedded Engineering een onderneming op te richten met een studiegenoot. Hierbij ontwikkelden zij hard- en software platformen om oa temperatuur en vochtigheid van grond te meten en te verzenden via LoRa. Bij Diebold Nixdorf is Ruud verantwoordelijk voor de Systeemintegratie van Handheld devices (10.000+) voor grote klanten in de postbezorging en retail.

Ruud is naast zijn technische inhoudelijke kennis ook sterk in het vertalen van projectdoelstellingen naar requirements en te bouwen functionaliteit. Vervolgens weet hij dit SMART te maken richting zijn team zodat iedereen voortvarend aan de slag kan. Ruud ambieert een rol als (Lead) Engineer waarbij hij als een spin in het web projecten kan aansturen in een Agile omgeving.

Mijn werkervaring

System Engineer
In deze rol bij Saab Technologies is Ruud verantwoordelijk voor het analyseren van de systeemvereisten en het ntwerp de systeemarchitectuur, via Ndus3.
Lead System Integration
Integratie van verschillende mobiele enterprise devices, inclusief remote beheer van 10.000+ units voor postbezorgers en grote retail ketens.
Embedded Engineer
Ontwikkelen van Embedded software en gespecialiseerd in Internet of Things door onder andere gebruik te maken van LoRa. Een Long Range verbindingstechniek speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen tussen objecten en systemen.
Embedded Engineer(stagiair)
Ontwikkelen van embedded device in automotive. Realtime feedback aan chauffeur over rijgedrag met als doel brandstofreductie. Koppelingen met GPS, CAN-bus en accelerometer.

Mijn opleidingen en curussen

Opleiding
Project Management
Schouten & Nelissen
Opleiding
Master Embedded Systems
Universiteit Twente
Opleiding
Bachelor Technische Informatica
Universiteit Twente
Opleiding
VWO
Isendoorn College Warnsveld

Mijn skills

Skills

Talen

Engels
Nederlands

Hobby's

Elektronica
Domotica
Internet of Things
LoRa

Karakter

Flexibel
Analytisch
Organisator
Sociaal

Ik ben direct inzetbaar!

Neem contact op

Andere collega's uit mijn vakgebied