Over mij

Maak kennis met onze Patrick!

Een Embedded Software Engineer die klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. Deze gedreven jongeman is proactief, communicatief maar ook zeker kritisch op het werk wat hij aflevert. Patrick staat voor zijn werk. Hij doet grondig onderzoek, analyseert het probleem en transformeert dat naar creatieve oplossingen. Patrick is een kei in het vertalen van de wensen van stakeholders naar technische oplossingen.

Mijn werkervaring

Engineering assistant/ R&D intern
Taak van Patrick om het personeel te ondersteunen bij lopende projecten, het testen van producten, het ontwikkelen van producten en het programmeren van producten/systemen/applicaties. Het ontwikkelen van diverse Embedded systemen en IoT systemen (C, C++). Daarnaast het ontwikkelen van een bezoeker-registratie-systeem met gebruik van een Raspberry Pi, QML, C++, Java, Rest en SQLite.
Software engineer
De taak van Patrick om een human machine interface voor een Thallo drukpers machine in C# te ontwikkelen en verbeteren. Daarnaast had Patrick de verantwoordelijkheid voor het ondersteunen van klanten bij problemen en vragen betreffende het HMI-systeem. In deze periode heeft Patrick een nieuwe HMI proof-of-concept, op een embedded linux device, gebruik makende van OPCUA, C++ en Qt ontwikkeld.
Embedded Systems Engineer
Het was de taak van Patrick een bestaande warmtepomp PCB te migreren naar Altium designer. Daarbij was het doel verbeteringen door te voeren en het toevoegen van nieuwe hardware functies. Patrick moest er op toezien dat de PCB door de EMC keuring heen komt, en met succes. Daarnaast heeft Patrick een PCB, en bijbehorende software voor een test systeem, ontwikkeld. Deze kan worden gebruikt bij het testen van diverse producten.
Embedded System Engineer
Het was de taak van Patrick om de elektronica te ontwikkelen, zowel hardware als software, van kokend water systemen. Patrick fungeerde als productgroep eigenaar op het elektronisch vlak, waarbij hij nauw contact hield met de stakeholders en hun wensen vertaalde in technische eisen. Hierbij kon Patrick zelfstandig valideren en testen van elektronische systemen waarbij veiligheid en betrouwbaarheid voorop staat. Daarnaast heeft Patrick succesvol een documentatiesysteem voor zowel de hardware als software opgezet.

Mijn opleidingen en curussen

Opleiding
HAVO
Pallas Athene College
Opleiding
Embedded System Engineering
HAN

Mijn skills

Skills

Talen

Engels
Nederlands

Hobby's

Reverse Engineering
Scouting
Duiken
Films en muziek
Sporten

Karakter

Analytisch
Proactief
Communicatief
Innovatief
Kwaliteitsgericht

Ik ben direct inzetbaar!

Neem contact op

Andere collega's uit mijn vakgebied