Over mij

Danny van Zwam is een ervaren lead PLC Scada engineer. Denk niet te snel dat je dit soort profielen al kent, want dan mis je iets. Hij wist op het gymnasium al dat hij in de techniek wilde, maar dan wel op Champions League niveau. Dertien in een dozijn klussen zijn niet aan hem besteed, maar daag hem en uit en je gaat meemaken waarom hij een van de beste in zijn vakgebied is.

Zijn voortdurende honger naar kennis zorgt dat hij een heel team aan de gang krijgt en dit vooral ook kan delen.

Projecten waar Danny graag aan werkt zijn te kenmerken door een hoge mate van complexiteit en multi-disciplinaire problematiek. Het resultaat is een goed gedocumenteerde en onderhoudbare infrastructuur die jaren vooruit kan.

Nodig Danny eens uit voor een gesprek en kijk waar deze trouble shooter een moeilijk project vlot kan trekken.

Mijn werkervaring

Consultant Engineer
Danny heeft binnen deze functie de ruimte gehad om een meer ondersteunende rol aan te nemen. Gezien de grote snelheid waarop de projecten met behulp van Danny werden afgeleverd, is er ook veel ruimte geweest om extra taken op te pakken naast het ondersteunen van de standaard PLC werkzaamheden
Software Engineer
Danny heeft bij Terberg meegewerkt in het Drive By Wire team via Ndus3. Dit team houdt zich onder andere bezig met het schrijven van software voor trekkers op een haventerreinen.
Lead SCADA Engineer
In dit project als Senior SCADA / PLC Engineer heeft Danny zich voornamelijk bezig gehouden met het maken van de SCADA pagina’s voor dit systeem, waarin de wensen / eisen van de eindklant, de systeem architect en de PLC programmeurs zijn meegenomen.
PLC Lead Engineer
Voor dit project is Danny teruggevraagd als Lead PLC Engineer. In dit project is een distributiecentrum van de Blokker geautomatiseerd.
PLC / SCADA Engineer
Danny was tijdens dit project verantwoordelijk voor het schrijven van een deel van de PLC software samen met een Lead Engineer van Bosch Rexroth zelf.
PLC / SCADA Engineer
Danny was tijdens dit project deels verantwoordelijk voor het schrijven van de PLC en HMI software (iedere programmeur had zijn eigen zones), de ondersteuning onsite en de daadwerkelijke commissioning.
Software Engineer
In zijn functie als Software Engineer heeft Danny verschillende projecten gedaan, alhoewel de focus op Food lag. Hollander Techniek is een system integrator die vaak zelf ook de besturingskasten bouwt en levert.
Robotics Engineer
Danny is na zijn studie bij Omron begonnen als Field Application Engineer. Dit hield in dat Danny collega’s van de Sales afdeling ondersteunde met het technische aspect van projecten, maar ook ondersteuning gaf op de telefonische helpdesk / mail helpdesk.
Afstudeerstagair
Het was voor Danny de taak om de werking van een Delta robot (met Omron hardware) te doorgronden en hiervoor een gebruikersschil in de vorm van een functieblok met handleiding te maken.
stagair
Ik heb hier een Functioneel en Technisch ontwerp voor gemaakt en demonstratie software geschreven voor een PLC en een HMI van Omron.

Mijn opleidingen en curussen

Opleiding
Hogeschool van Amsterdam
E-Technology
Opleiding
Baken Park Lyceum
Gymnasium

Mijn skills

Skills

Talen

Engels
Nederlands

Hobby's

(Board)gaming
Hond Zora
Rugby
Reverse engineering

Karakter

Betrouwbaar
Recht door zee
Ambitieus
Proactief

Ik ben direct inzetbaar!

Neem contact op

Andere collega's uit mijn vakgebied