Update

Winnaar Summer Photo Contest ’22 bekend

Zonsondergang in Denemarken
Daan | 26 september 2022 - 2 min leestijd - Ndus3

Bij Ndus3 organiseren we iedere zomer een fotowedstrijd. Gewoon omdat het leuk is. Geheel vrij in te vullen en met een paar leuke prijzen voor de winnaars, zoals een dag zeilen of op pad met een BMW Z4. Dit jaar was het met 21 gave inzendingen lastig kiezen voor de jury, maar na een stevig beraad zijn we er uitgekomen.

3 – De derde plek is voor Stef met deze gave snorkel foto:

Snorkelen in Griekenland

De snorkel foto van Stef maakte indruk op de jury. Het is een spannende foto. Stef zwemt het licht tegemoet en verdwijnt naar een voor de kijker onbekende plek. Niet alleen is de framing van de foto goed gelukt, ook heeft de maker duidelijk moeite moeten doen om onder uitdagende omstandigheden tot een technisch goede foto te komen. Hulde!

2 – De tweede plek is voor Richard met deze ontroerende vader-zoon surf foto:

Vader en zoon surfen

De foto van surfer Richard met zijn zoon Seb kon de jury zeer bekoren. Deze foto is een instant classic en kan zo als postkaart of poster in de verkoop. Het is een technische goede foto met mooie scherpte-diepte en mooi gebruik van de weerspiegeling van het water. Door de positie van de maker op een hoogte tussen vader en zoon wordt het onderwerp van de foto extra benadrukt. Dat onderwerp is voor iedereen anders, maar de jury ziet hier de liefde, zorg en vertrouwen van een gezin.

1 – De eerste plek is voor Tjasse met deze fantastische zonsondergang:

Zonsondergang in Denemarken

De jury koos unaniem voor Tjasse’s waterskiër tegen rode zonsondergang. Dit is een spectaculaire zomerfoto vol actie en extremen. De jury ziet tegelijk de overwinning op corona als een waarschuwing over onze kwetsbaarheid, waarmee deze foto de zomer van 2022 knap symboliseert. De belichting van de foto is precies goed en de kleine onscherpte draagt mooi bij aan het bijna surrealistische beeld.

Tjasse, Richard en Stef: gefeliciteerd mannen, en veel plezier met jullie prijzen!

Meer updates