Update

Ontmoet Patrick – Embedded Software Engineer

Nicoleta de Rijk | 19 februari 2021 - 3 min leestijd - Ndus3
Patrick van Bennekom Embedded Software Engineer

Patrick is onze nieuwste engineer en is bij ons gestart op 1 januari als Embedded Software Engineer. Hij is 25 jaar oud en woont nu sinds een halfjaar samen met zijn vriendin in Ede. In Arnhem heeft hij de opleiding Embedded System Engineering gedaan.

Hoe is Patrick (Embedded System) Engineer geworden?

Patrick is puur per toeval bij zijn opleiding gekomen. Hij wilde eerst wellicht een opleiding gaan volgen in de richting van biologie of hij wilde piloot worden, maar hij kwam toevallig bij de opendag de opleiding Embedded System Engineering tegen en nam een kijkje. De vader van Patrick is elektro technicus en Patrick ging bij die opleiding een kijkje nemen, maar is dus terecht gekomen bij de opleiding Embedded System Engineer en is daar blijven hangen.

Patrick van Bennekom Embedded Software Engineer

Waarom wilde Patrick Embedded Software Engineer worden?

Hij wilde graag Embedded System Engineer worden, omdat hij zegt dat: “je op het diepste punt zit, wat je in de elektronica kan gaan (PLC’s worden aangestuurd door Embedded System en automotives bestaan voor een deel uit Embedded Systems). Je kan er echt alle kanten mee op en het is erg divers. Overal zitten Embedded Systems in. Juist die uitdaging waarbij je hele kleine omgevings werkend moet krijgen, met combinatie van software en hardware, dat vind ik heel interessant.”

Hij vindt het leuk om problemen te tackelen en de uitdaging aan te gaan. De klanten te helpen die niet technisch zijn en samen te werken om een probleem op te lossen.

Wat doet Patrick graag in zijn vrije tijd?

Patrick heeft een zeeaquarium en daar werkt hij ook vaak met Embedded Systems. Sinds jongs af aan zit Patrick al bij de scouting (vanaf 9 jaar). Na zijn 18e is hij leider geworden en hij doet dit alweer bijna 8 jaar. Geeft. Patrick geeft leiding aan de verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar).  Hij is ook nog eens een paar jaar teamleider geweest, maar hij is daarmee gestopt. Hij is ook een paar keer met scouting naar een wereldbijeenkomst geweest in, onder andere in Zweden, Japan en Amerika. Patrick vindt het ook leuk om zich bezig te houden met programmeren. Dus een erg drukke man met veel uiteenlopende interesses en hobby’s.

Patrick van Bennekom Embedded Engineer

Hoe is Patrick bij Ndus3 terecht gekomen?

Patrick was opzoek naar een bedrijf waar hij kon blijven leren en waar hij uitdagingen kon aangaan. Hij heeft al eerder voor een detacheringbureau gewerkt en dat beviel hem wel. Hij vindt het leuk om voor een paar jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan en bij een bedrijf in de keuken te kijken ( zo leert hij nieuwe mensen, nieuwe manieren van werken of nieuwe gedachte gangen kennen).

“Die wisseling en uitdaging vond ik heel gaaf. Ik had het gevoel bij Ndus3 dat die heel erg de waarde inzien van de engineers en de ontwikkeling heel hoog hebben zitten. Dat is voor mij eigenlijk de voornaamste reden, dat ik voor Ndus3 heb gekozen.”

Hopelijk heb jij zo wat meer geleerd over wie Patrick is en wat hij nog meer doet behalve Embedded System Engineer. Wil je nog meer over Patrick weten? Lees hier meer: https://ndus3.com/available/patrick-van-bennekom-ndus3

Meer updates