Update

Welkom Ole ten Hove, Machine Learning Engineer

Daan | 11 december 2023 - 2 min leestijd - Ndus3

Hallo! Ik ben Ole en ik woon in Nijmegen, waar ik ook de bachelor en master Artificial Intelligence heb gevolgd aan de Radboud Universiteit. Voor mijn masterscriptie heb ik het laatste jaar doorgebracht in het Radboudumc op de genetica afdeling. Hier heb ik gewerkt aan de toepassing van AI in de diagnostiek. Ik ben 24 jaar geleden geboren in Utrecht, maar opgegroeid in het pittoreske Rhenen en daarna verhuisd naar Nijmegen voor de studie.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan sport, en met name op het ijs. Als fanatiek langebaanschaatser ben ik veel aan het trainen op de ijsbaan, maar ook daarnaast op de fiets, mountainbike of in de sportschool. Als er nog tijd overblijft speel ik graag piano of een goede game. Ten slotte is de wintersport een van mijn jaarlijkse hoogtepunten.

Wat is je beste eigenschap?

Ik ben erg leergierig en vind het leuk om me te verdiepen in nieuwe technologie en vakgebieden.

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Gelukkig heb ik nog geen grote blunders gemaakt, maar een fout die mij is bijgebleven was bij een vak op de universiteit. Dit vak had een aantal tussenopdrachten waarvan een minimum aantal gehaald moest worden. In de opdracht die mijn laatste had kunnen zijn, was ik bij een van de grafieken de titel vergeten, waardoor ik net genoeg punten aftrek kreeg om het niet te halen en ik dus wat extra werk mocht doen.

Wat is je favoriete serie of game?

Van alle games zijn de Battlefield games toch wel de beste, maar als GTA VI uitkomt, kunnen de andere spellen even terug in de kast.

Waarom deze job en waarom Ndus3?

Met mijn achtergrond in AI en de ontwikkelingen van dit moment, wilde ik het liefst aan de slag in dit vakgebied. Maar omdat de technologie niet stilstaat, wil ik me ook graag blijven doorontwikkelen en nieuwe dingen leren. Ndus3 lijkt mij de perfecte plek om ervaring op te doen met de professionele toepassing van AI en om verder door te groeien.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Komend jaar hoop ik uiteraard mooie AI toepassingen te ontwikkelen, waarmee processen makkelijker en sneller gemaakt kunnen worden. Daarnaast hoop ik ook ervaring op te doen met systemen die minder behandeld zijn tijdens mijn studie.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

AI heeft toepassingen in veel verschillende vakgebieden, waarvan de meeste erg interessant zijn. Voor mij blijft AI in de gezondheidszorg, voornamelijk radiologie en pathologie, het meest interessant. Maar ook zelfrijdende auto’s en projecten voor defensie lijken mij erg gaaf.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Voor de elfstedentocht mag je me wakker maken, maar anders blijf ik liever liggen.

Wat zijn je guilty pleasures?

Ik kan het niet laten af en toe een slechte film te kijken, gelukkig zijn er genoeg gemaakt.

Meer updates