Update

Embedded Software Engineer | Wat is dat?

Nicoleta de Rijk | 28 januari 2021 - 2 min leestijd - Tech
Embedded Engineer

Wij hebben verschillende Embedded Engineers bij Ndus3. Maar wat is eigenlijk een Embedded Software Engineer? Dit is iemand die software en hardware ontwerpt, test en implementeert, die in Embedded systemen komen.

Wat is een Embedded systeem?

Een Embedded systeem is een computersysteem dat er niet als een computersysteem uitziet, maar waar de hardware en software bij is weggewerkt (bijvoorbeeld een vaatwasser). In deze apparaten zitten kleine microships die op aanwijzing van de gebruiker het apparaat laat werken.

Wat doet een Embedded Software Engineer?

Een Embedded Engineer houdt zich met verschillende zaken bezig en voert verschillende zaken uit:

  • Het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware die in een Embedded systeem komt.
  • In teamverband werken. Andere mensen houden zich dan bezig met het uiterlijk of de functionaliteiten  van het product, terwijl de Embedded Engineer de plaatsing en werking van de hardware en/of software in het product verzorgt (het is belangrijk dat de Embedded Engineer op multidisciplinair niveau kan samenwerken).
  • Het repareren van een product, waarbij iets mis is gegaan met de interne automatiseringssysteem.

Wat doet onze engineer Patrick?

Patrick van Bennekom Embedded Software Engineer

Patrick is Embedded (Software) Engineer bij Ndus3. Wil je meer weten over Patrick? Lees meer hier: https://ndus3.com/available/patrick-van-bennekom-ndus3

Patrick vertelt, dat je als Embedded Software Engineer, software schrijft voor Embedded systemen, dat zijn ingebouwde computers.  Dit kan in vele apparaten zitten. Het kan in een koffiezetapparaat, warmtepomp en verlichting van een huis zitten. De uitdaging tegenover normale Software Engineering is dat je als Embedded Engineer software schrijft voor een apparaat met heel weinig geheugen of een apparaat die heel weinig stroom mag verbruiken (omdat de batterij jarenlang mee moet gaan).

Patrick zijn voorkeur gaat uit naar Embedded en dan C++. Op de markt wordt er nog veel gebruik gemaakt van C, maar vaker wordt ook C++ ingezet. Patrick wil het liefst voor een bedrijf werken dat maatschappelijk iets uitdraagt, bijvoorbeeld warmtepompen ontwikkelen of in de gezondheidszorg zijn vak uitvoeren.

Vacature voor Embedded Engineer: https://ndus3.com/vacature/senior-embedded-engineer/

Wat vindt Patrick het leukst aan zijn werk?

“Ik vind de uitdaging heel leuk. Je hebt echt de uitdaging, waar je niet zomaar wat vrijgever kan zijn met je resources. Je moet echt nadenken over wat je waar gebruikt en hoe je het toevoegt. Je moet nadenken over stroomverbruik, geheugenverbruik en processorkracht. Dus echt de uitdaging die daarin zit, dan maakt het allemaal net iets moeilijker en je moet er iets langer over nadenken  voordat je iets doet.”

Hopelijk heb je wat meer geleerd over wat een Embedded Engineer is, wat diegene doet, wat een Embedded systeem is en wat onze eigen engineers zo leuk vindt aan dit werk.

Onze embedded software engineering vacatures:

Ndus3 is altijd op zoek naar goede software engineers. Kijk hier voor een overzicht van onze embedded software engineer vacatures.

Meer updates