Update

De Volante Cart Cup – de jeugd heeft de toekomst

Volante Cart Cup 2023
Daan | 22 september 2023 - 2 min leestijd - Ndus3

Op uitnodiging van ‘ons’ studententeam Han Automotive Rally Team deden we 16 september mee aan de jaarlijkse Volante een kart-cup, georganiseerd door de HTS-Autotechniek alumni vereniging. Deze vond plaats in het zonnige Eefde, waar halverwege een zandweg een mooie buitenbaan voor ons klaar lag. Ndus3 nam het met twee teams op tegen 18 andere teams. Allemaal liefhebbers, getuige niet alleen de gemene deler in automotive achtergrond, maar ook de mooie en snelle wagens op de parkeerplaats – inclusief onze oranje Ndus3 BMW i3.

Na een lichte lunch werden ons kartnummers #33 en #11 toegewezen. Dezelfde nummers waar Max Verstappen in 2021 kampioen mee werd en zijn teamgenoot Perez nu nog mee rijdt, dus dat beloofde veel goeds. Bij de training/kwalificatiesessie van een half uur bleek al snel dat het niveau hoog lag. We mochten de race dan ook starten op plek 16 en 17.

De race duurde 2 uur (!), dus alle teamleden mochten een stint van een half uur rijden. Na een prima start wisten onze eerste coureurs zich een beetje naar voren te vechten. In de opvolgende stints heeft team #11 dit door kunnen zetten en vasthouden, waardoor de 12e plek is behaald. Team #33 kreeg een lekke band, waardoor er niet meer inzat dan een 20e plek. Dat de jeugd de toekomst heeft werd maar weer eens bewezen door de 13-jarige winnaar, die ons allemaal op twee rondjes zette.

Het was een mooie dag, we hebben gestreden en gelachen. Deze eerste deelname van Ndus3 hebben we een baseline gezet, volgend jaar gaan we ons goed voorbereiden en rijden we in de punten. Verstappen en Perez zijn op dezelfde dag gekwalificeerd voor de GP van Singapore op P11 en P13. Gelukkig rijdt het nieuwe talent zich al warm..!

Meer updates