Update

Ontmoet Jochem Versteeg, Data Scientist

Daan | 11 december 2023 - 3 min leestijd - Ndus3

Ik ben Jochem, 25 jaar, en geboren en getogen in Arnhem. Tijdens mijn studie ben ik in Nijmegen gaan wonen, wat nog wel eens gevoelig ligt, want stiekem hou ik nog steeds heel veel van Arnhem. 

Mijn studietijd begon met een bachelor Computing Science (destijds heette het volgens mij officieel nog Informatica), waarna ik een master Data Science & Entrepreneurship ben gaan doen in Den Bosch. In mijn studietijd heb ik een passie ontwikkeld voor machine learning, waarin ik ook een tijd lang als freelancer aan de slag ben geweest. 

Mijn vrije tijd staat grotendeels in het teken van sporten. Mijn ambities op het gebied van triathlon nemen veel tijd in beslag, en als er nog tijd over is speel ik graag spelletjes met vrienden, sta ik op de tennisbaan, in de sportschool, of lees ik een boek.

Wat is je beste eigenschap?

Mijn beste eigenschap is mijn doorzettingsvermogen. Als ik ergens voor ga dan doe ik dat voor de volle 100%, en stop ik pas als ik volledig tevreden ben met het resultaat. Dat geldt zowel op sportief, persoonlijk, als op professioneel gebied.

Wat is je grootste werk-/studieblunder?

In het laatste jaar van mijn studie moest ik mijn scriptie schrijven, en nog één vak afronden. Ik haalde het tentamen niet, waardoor er een herkansing nodig was. In de tussentijd kreeg ik te horen dat ik mijn scriptie wel gehaald had, en dat ik dus alleen de herkansing nog hoefde te halen om af te studeren. Toen de dag van de herkansing daar was, stond ik niet op de lijst. Ik was me vergeten in te schrijven voor de herkansing. Ik kon een half jaar later terugkomen voor een nieuwe kans… zonde van de tijd!

Wat is je favoriete game of serie?

Vroeger heb ik enorm veel FIFA gespeeld. Dat spel houdt altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Waarom deze job? En waarom Ndus3?

Ik heb voor deze job gekozen omdat ik me graag breed wil ontwikkelen op het gebied van softwareontwikkeling en machine learning. Door bij veel bedrijven een kijkje in de keuken te nemen denk ik dat ik een hele mooie basis leg voor de rest van mijn carrière. De keuze viel op Ndus3 vanwege de interessante sectoren waarin het actief is, en omdat Vasiliki, Richard en Gerben me een heel warm gevoel gaven bij het bedrijf.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Ik wil heel graag een volwaardige machine learning oplossing bouwen die een echte meerwaarde is voor een bedrijf. Dat zou me enorm veel voldoening geven.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Ik ben sinds een aantal jaar heel bewust bezig met duurzaam leven. Ik zou graag ooit nog eens al mijn verzamelde kennis willen inzetten om de wereld een stukje groener te maken.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Ik heb liever niet dat jullie me wakker maken. Slaap is ongelooflijk belangrijk om optimaal te presteren. Echter, als je een zak M&Ms naast m’n hoofd rammelt terwijl ik slaap… grote kans dat ik het je niet kwalijk zou nemen.

Wat zijn je guilty pleasures?

Ik ben groot fan van Snelle, Suzan & Freek, 100% pindakaas, Rivella en zelfontwikkelingsboeken.

Wil je nog iets kwijt?

Ik maak heel graag trainingsplannen. Dus mocht je op zoek zijn naar motivatie om weer naar de sportschool te gaan, te gaan hardlopen of wil je eens aan triathlon proeven? Ik help je er maar al te graag mee, een trainingsplan is zo gemaakt!

Meer updates