Update

Ontmoet Edwin Hakemulder – Front-end Developer

Edwin Hakemulder | front-end developer
Daan | 12 december 2022 - 3 min leestijd - Ndus3

Hoi! Ik ben Edwin, opgegroeid in Gendt (de Nederlandse), en heb later van Arnhem mijn thuis gemaakt. Van jongs af aan maakte ik al custom content voor games en bouwde ik altijd mijn eigen computers. Ik vind het erg leuk om te onderzoeken hoe dingen in elkaar steken en zo meer over de wereld te leren.

Ik dook tijdens mijn studie Communicatie & Multimedia Design dieper in de wereld van vormgeving en ben uiteindelijk van allround designer doorgestroomd naar 3D artist. Hierna heb ik gewerkt bij een grote game studio in Amsterdam waar ik gewerkt heb aan prachtige titels zoals National Geographic: Explore VR en Star Trek: Bridge Crew (Ubisoft).

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik vind het heerlijk om rustig achter mijn pc aan mijn eigen IT projectjes te werken of een leuke game te spelen met vrienden. Ik knutsel graag en sleutel zo nu en dan aan mijn ouderwetse brommertje. Aan de andere kant ben ik ook een grote outdoor fanaat. Zo doe ik aan boulderen en outdoor lead climbing en heb ik recent via Ferrata opgepakt. Ik zoek graag hoogtes op en hou van avontuur en de wereld ontdekken. Zo heb ik ‘s nachts een vulkaan in Tenerife beklommen en een meerdaagse wildkampeer hike gedaan op Skye in Schotland.

Wat is je beste eigenschap?

Leergierigheid in combinatie met dingen snel op te pakken. Als ik iets niet kan vind ik het heerlijk om uit te zoeken hoe het in elkaar steekt. Zo leer je nieuwe concepten die je vaak later in je leven weer terug ziet komen.

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Ik heb op kantoor tijdens Corona de instructies om je handen te wassen aangepast naar instructies voor de YMCK dans. HR vond dit helaas minder leuk dan mijn collega’s.

Wat is je favoriete serie of game?

Een gedeelde eerste plek van de Half-life games door de nostalgie van the Orange Box en de Witcher 3 door de fantastische storytelling. De nieuwste VR titel Half-Life: Alyx is ook waanzinnig goed.

Waarom deze job en waarom Ndus3?

Na jaren als 3D artist gewerkt te hebben was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging als programmeur. Wat mij erg aantrok bij Ndus3 is dat je niet alleen veel ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen, maar dat vooral het individu centraal staat. Ndus3 kijkt echt naar persoonlijke wensen en doet er alles aan om professionals op de juiste plek te zetten, niet enkel waar professionals nodig zijn vanuit een opdrachtgevers.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Mijn kennis in praktijk te brengen en actief te bouwen aan mijn werkervaring en zo naar een medior positie te klimmen. Ik zie genoeg toffe projecten voorbij komen dus dat komt wel goed!

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Ik ooit nog wel eens terug willen naar de game industrie, dit keer als programmeur. Mijn voorliefde voor games is nooit weggegaan en als programmeur zijn er mooie kansen.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Ik ben een beetje een adrenaline junkie en je kunt me altijd wakker maken voor avontuur. ‘S nachts uit een vliegtuig springen of bungeejumpen? Let’s go!

Wat zijn je guilty pleasures?

Ik ken stiekem iets te veel lyrics van Disney liedjes.

Meer updates