Update

Ontmoet Diogo Gomes, C++ Engineer

Daan | 30 november 2023 - 4 min leestijd - Ndus3

Hallo! Mijn naam is Diogo Gomes en ik ben 28 jaar oud. Ik kom uit Lissabon, Portugal, en ik ben 7 jaar geleden naar Nederland verhuisd. Toen ik nog in Portugal met mijn familie woonde, reisde ik een keer naar Amsterdam op vakantie en ik vond het zo mooi en gastvrij! Ik heb toen besloten dat ik in Nederland wilde wonen. Na mijn studie natuurkunde in Lissabon ben ik naar Osdorp verhuisd om hier aan de UvA bij het Science Park verder te gaan met natuurkunde en astrofysica. Ik woon nu Amsterdam Noord, met mijn nicht – Catarina – en drie katten: Odin, Ares en Freya. Voor ik naar Ndus3 begon, werkte ik als test-ingenieur en wiskunde-analyst van casino spellen.

Wat doe je in je vrije tijd? Denk aan hobby’s, vakanties, sporten, etc.

Ik heb een sterke passie voor reizen en cinema. Ik reis binnen Nederland en ook naar het buitenland bijna elke maand – soms, meer dan een keer per maand. Ik ga ook vaak naar Genève en Lissabon waarin ik familie en vrienden heb. In Nederland ga ik vooral graag naar Limburg, Texel, de Veluwe en ook de Kennemerduinen. Binnen Europa ben ik al naar ten minste vijftien verschillende landen geweest, en buiten Europa ben ik al in Brazilië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika geweest. Een paar dagen in de natuur zijn met minimaal contact met de buitenwereld, is iets dat ik echt belangrijk vind om elk jaar te doen. In augustus ging ik bijvoorbeeld voor een week naar de Pyreneeën met een Canadese vriend. Met bij ons: alleen water, wat eten, kleding en een tent.

Wat is je beste eigenschap?

Ik zie mezelf als een eerlijk, vriendelijk en ondersteunend persoon. Ik ben ook geduldig en ik houd van lesgeven en ook van andere mensen helpen.

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Bij mijn vorige bedrijf werkte ik eerst als test-ingenieur. Dat betekende dat ik zowel hardware en software moest testen en certificeren. Dat bedrijf is Amerikaans, maar we werkten voor klanten van landen in alle continenten. Aan het begin werkte ik alleen met Europese klanten en hun producten. De eerste keer dat ik met Amerikaanse klanten moest werken, kreeg ik van hun een testcomputer. Ik heb de doos geopend, de testcomputer aangesloten en op de startknop geklikt. Binnen een een paar seconden was mijn kantoor vol met rook en vuurwerk! Oeps… Ik had niet aan het voltage-verschil tussen de VS en Europa gedacht. Mijn collega’s en teamleider hebben veel gelachen: “Wat een noob.” zeiden ze. “Wist je niet dat het voltage echt lager in de VS is?” Ja, dat wist ik al, maar het was de eerste keer in mijn leven dat ik met een machine buiten Europa werkte, dus ik had er niet aan gedacht. Toen moest ik een nieuwe stroomvoorziening regelen en die op de klantcomputer installeren.

Wat is je favoriete serie of game?

Toen ik jonger was, speelde ik de Civilization en de SimCity series (en later ook Cities Skylines) op de computer. Ik houd ook van bordspellen: Wingspan, Alchemists… Het is echt moeilijk om een lievelingsfilm of -serie te kiezen, maar Mother! en Don’t Look Up zijn erg goede films. Het eerste seizoen van Westworld was ook fantastisch, en ook de series Black Mirror en Years And Years.

Waarom deze job en waarom Ndus3?

Ik houd van programmeren en van problemen oplossen. Ik heb goede kritische denkvaardigheden en kan door mijn opleiding en mijn vorige werkervaring goed analytisch redeneren. Ik kan niet stoppen voor ik een nieuwe, goede oplossing heb gevonden. Ik vind ook verschillende onderwerpen interessant: van technologie tot maatschappij. En het is het voor mij echt belangrijk om me te ontwikkelen, te verbeteren en vooruit te gaan. Daarvoor vind ik Ndus3 een perfect bedrijf om te werken. Hier kan ik mijn vaardigheden verbeteren, aan verschillende projecten werken en nieuwe industrieën leren kennen.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Ik wil mijn programmeer-vaardigheden ontwikkelen, met name in een meer industriële omgeving. In mijn opleiding en vorige positie gebruikte ik programmeertalen meestal voor theoretische problemen en op een meer wiskundige manier. Ik wil ook mijn Nederlands nog verbeteren: helaas moest ik Google Translate nog te vaak openen om deze introductie te kunnen schrijven. Er zijn veel woorden die ik nog niet ken en ik vind het nog moeilijk om langere, complexere zinnen te maken.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

In de toekomst zou ik misschien willen werken in de gaming industrie. Daarnaast is het programmeren van simulaties mijn passie en specialiteit en ik vind het echt interessant en uitdagend om met simulaties en gesimuleerde resultaten te werken. Dat kan in verschillende gebieden en branches gebeuren, maar mijn voorkeur zou uitgaan naar bedrijven binnen vervoer, energie, gezondheid, wetenschap en machine manufacturing.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Als je zegt “Ga mee in een achtbaan rijden” of “Laten we een skydive doen!”.

Wat zijn je guilty pleasures?

Heb ik achtbanen al gezegd? Ik voel me weer een blij kind als ik in een attractiepark ben. Oh, en ook naar echt harde techno muziek luisteren met mijn headphones of – zelfs beter – op mijn woonkamer (sorry, buren!) of in de auto. Boris Brejcha is de beste artiest aller tijden! Maar hij is echter geen guilty pleasure – meer een legitiem en geaccepteerd genoegen.

Wil je nog iets kwijt…?

Praag is de mooiste stad van Europa – bewijs maar eens dat ik ongelijk heb! En ik vind het leuk om deel te nemen aan debatten, het maakt niet uit welke onderwerpen…

Meer updates