Update

Maak kennis met Mattijs – Advanced Consultant / Engineer

Daan | 27 september 2022 - 3 min leestijd - Ndus3

Stel jezelf voor

Mijn naam is Mattijs, ik ben 34 jaar oud, geboren in Utrecht en woon tegenwoordig in De Bilt. Ik ben getrouwd met Zélie en wij hebben samen twee superlieve kindjes, Isabelle en Ciaran, een hond en ook nog soort van een kat maar die woont bij mijn ouders. 

Met een BSc. ben ik embedded systems engineer, dus hoe dichter op het metaal hoe beter. Voordat ik bij Ndus3 aan de slag ben gegaan heb ik dik 3 jaar aan maritieme batterijsystemen gewerkt, zowel onderhoud van een bestaand systeem als het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe.

Wat doe je in je vrije tijd?

“Vrije tijd” is een dun gezaaid begrip met twee kleine kinderen en fulltime werk, al is tijd met de kindjes natuurlijk ook heerlijk. Wanneer die echter in bed liggen, game ik graag wat met mijn vrouw of vrienden, en in het weekend zijn we regelmatig in de (volks-)tuin te vinden. Af en toe, als ik nog ergens tijd vind, wil ik ook nog wel eens stukjes software schrijven voor eigen projectjes. 

Wat is je beste eigenschap?

Ik denk mijn vermogen om nieuwe dingen op te pakken en er diep in te kijken om me ze meester te maken. Het is voor mij belangrijk dingen goed te begrijpen – ze kunnen toepassen is vaak niet genoeg. Gotta know what makes it tick…

Wat was je grootste werk/studieblunder?

In mijn derde week bij m’n nieuwe baan ben ik vol op m’n gezicht gevallen met de step op 5 minuten van kantoor… 

Wat is je favoriete serie of game?

Moeilijke vraag! Games zijn er nogal wat om uit te kiezen met veel variatie – het is maar net waar ik behoefte aan heb op dat moment.

Serie is gelukkig makkelijker, daar kijk ik er maar weinig van. Fringe (2008-2013) is wat mij betreft echt een hele goede.

Waarom deze job en waarom Ndus3?

In eerste instantie werd het met een beetje in de schoot geworpen! Ik had net een week of zo eerder besloten dat ik wel klaar was met mijn vorige werk toen Carlijn – met wie ik een jaar of twee eerder wel eens contact had gehad – een berichtje stuurde om te zeggen dat ze bij Ndus3 wegging om een droombaan en haar contacten over zou dragen aan Vasiliki. Toen heb ik aangegeven dat ik toevallig net besloten had op zoek te gaan naar iets anders en zo is het balletje gaan rollen. Niet veel later zat ik met Gerben een bakje koffie te drinken en nu ben ik voor Ndus3 aan de slag bij Lagerwey/Enercon!

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Meer bedreven raken in C++ en beter bekend raken met de workflow bij Lagerwey / Enercon. Functioneren in een wat groter team (in samenwerking met een ander team) met goed ontwikkeld task management is iets waar ik de voorgaande drie jaar vrijwel niet aan heb hoeven denken haha.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Op mijn opleiding hebben we (drie anderen en ik) voor een project gewerkt aan een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden, en daar ook serieuze resultaten mee behaald – een paar jaar later gaf onze toenmalige projectbegeleider aan dat degene voor wie we dat ontwikkeld hadden er nog altijd gebruik van maakte. Zulk soort projecten, waar iemand of groepen mensen op een heel directe en praktische manier mee geholpen worden, geven wel echt een ander soort genoegdoening. Daar zou ik zeker meer van willen.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Tegenwoordig erg weinig haha. Vraag het me over een jaartje nog eens.

Wat zijn je guilty pleasures?

Star Trek (TNG, DS9, VOY) bingewatchen. Moet gewoon elke paar jaar (niet vaker, daar zijn er te veel afleveringen voor).

Wil je nog iets kwijt..?

In oud-Egyptische mythologie is er tussen de bovenwereld en de onderwereld (Duat) het “Oord der Slangen/Wormen” (Rosetau), waar de tombes als toegangspunten toe dienen.
Nee, iets serieus toe te voegen heb ik niet.

Meer updates