Update

Dit is Xander – Embedded Software Engineer

Xander Moerkerken | Software Developer
Daan | 12 december 2022 - 3 min leestijd - Ndus3

Ik ben Xander Moerkerken, 22 jaar, en ik woon op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee in Middelharnis. Al sinds 2016 heb ik een relatie met mijn vriendin Corianne en sinds kort ook verloofd! Ik ben in 2021 afgestudeerd in Technische Informatica van de Hogeschool Rotterdam. Ik was er erg aan toe om te gaan werken, en niet meer door te studeren, dus ik ben begonnen bij Omron in Den Bosch. Hier heb ik iets meer dan een jaar als software engineer gewerkt op de R&D afdeling. Ik heb er veel kennis opgedaan over hoe een nieuw product van begin tot eind tot stand komt, en vooral ook mijn programming skills kunnen verbeteren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik probeer altijd mijn vrije tijd vol te stoppen met leuke dingen, en dan met name eten of met vrienden zijn. Als het om sporten gaat probeer ik 3 of 4 keer per week in de sportschool te staan. Qua hobby’s vind ik het erg leuk om muziek te luisteren, te hannessen met computers, en custom keyboards bouwen. Overigens ben ik er nog niet zo heel lang geleden achter gekomen dat reizen naar verre plekken wel echt iets wat ik heel leuk vind, ook al gebeurt het wat minder vaak.

Wat is je beste eigenschap?

Ik wind nergens doekjes om! Nu kan je zeggen dat je als Nederlander sowieso al direct bent t.o.v. andere culturen, maar ik ben echt niet bang om iets te zeggen. Dit kan soms iets slechts zijn, maar ik zie het als een goede eigenschap om te hebben op de werkvloer maar ook op persoonlijk niveau. Je kan het maar duidelijk hebben toch? Ik houd het natuurlijk wel tactvol!

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Vroeger heb ik in een telefoonzaak gewerkt en toen had iemand een telefoon besteld bij ons. Ik moest hem toen instellen. Ik heb voor de neus van de klant de telefoon laten vallen op de grond, met barsten in het scherm als gevolg.

Wat is je favoriete serie of game?

Mijn favoriete series zijn The Walking Dead, Westworld en Breaking Bad. Ik game niet zo heel erg veel meer, maar af en toe een potje CSGO of Apex Legends gaat er bij mij wel in!

Waarom deze job en waarom Ndus3?

Ik merkte dat ik me niet helemaal op mijn plek voelde bij mijn huidige job en vooral de afstand tot mijn werk (100km) eiste zijn tol. Ik had met Gerben gesproken (via Marco Maissan), en ben naar het F1 event geweest en merkte toch wel dat er wel een klik was. Zelf was ik eerst sceptisch over het hele concept van detacheren, maar hoe meer ik luisterde over hoe Ndus3 het aanpakt hoe enthousiaster ik werd. Het leek eigenlijk helemaal niet op wat ik voor verhalen hoorde van de wat meer corporate detacheerders. Ndus3 is wat kleiner en dat trok mij wel.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Ik wil graag iets vinden waar ik telkens een aantal weken/maanden me ergens in vast kan bijten. Ik merkte dat ik dat wel miste bij R&D. Vooral wil ik iets vinden wat dichterbij is dan mijn vorige werkgever en waar ik het erg naar mijn zin heb.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Ook al weet ik dat je hier vaak een universitaire opleiding voor nodig hebt, zou ik toch graag wel in de medische sector terecht willen komen. Vooral omdat dit ook een hoger doel heeft dan alleen een winstoogmerk. Misschien ooit met genoeg ervaring…

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Frikandellen, kroketten, patat, pizza. Gewoon lekker eten maak je me erg blij mee, vooral ongezond eten.

Wat zijn je guilty pleasures?

Ik ben zo’n persoon die teveel tijd op Reddit spendeert om het perfecte custom keyboard samen te stellen, en hem vervolgens zelf ook te bouwen. Vervolgens bekijk je dan op het einde het kostenplaatje, oei…. Maar toch door willen gaan door een paar onnodige nieuwe keycaps of switches erbij te bestellen.

Wil je nog iets kwijt..?

Ik heb erg veel zin in om te beginnen bij Ndus3, ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn!

Meer updates