Update

Dit is Rolf Steringa, Project & Sales Engineer

Daan | 10 februari 2023 - 2 min leestijd - Ndus3

Hoi allen, ik ben Rolf Steringa. Opgegroeid in het Groningse Boerakker. Van jongs af aan was ik al gek op voertuigen en techniek. Dat is de reden dat ik HTS Autotechniek in Arnhem ben gaan studeren. Deze studie heb ik afgerond in de richting Technisch Commercieel. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als test engineer en sales engineer in zowel de automotive sector als in de machinebouw. Ik woon samen met mijn vriendin in Maarssen. 

Wat doe je in je vrije tijd Rolf?

Ik sleutel graag aan oude brommers en motoren in mijn vrije tijd. Als het warm en zonnig weer is maak ik graag wat kilometers op de motor. Mijn vriendin en ik vinden het leuk om nieuwe landen te ontdekken. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden kookfilmpjes op Youtube ontdekt en sindsdien probeer ik regelmatig nieuwe recepten uit. 

Wat is je beste eigenschap?

Moeilijk om zoiets over jezelf te zeggen. Maar als ik dan toch iets moet noemen is dat ik nieuwe dingen snel snap en mezelf eigen maak. 

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Bij een vorige werkgever hadden we regelmatig vrachtwagens op het terrein staan om te voorzien van hydraulische systemen. Op vrijdagmiddag parkeerde men deze machines altijd in de werkplaats, om zo het weekend veilig te overbruggen. Ik dacht ook wel even een gloednieuwe Scania achteruit in te kunnen parkeren. De deur bleek minder wijd dan ik had ingeschat en een gebroken spiegelkap was daarvan het bewijs.

Wat is je favoriete serie of game?

Ik game niet veel meer tegenwoordig, maar zo nu en dan speel ik nog racegames. Vooral de Forza Horizon serie spreekt me aan. Dat komt omdat rondrijden in een open wereld met dure wagens best ontspannend werkt.

Waarom deze job en waarom Ndus3?

De afgelopen jaren heb ik gerealiseerd dat ik wel klaar was met sales en meer richting projectmanagement werkzaam wil zijn. Via Ndus3 is er de mogelijkheid om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Ik voelde een goede klik met Ndus3 omdat de individu en daarbij behorende competentieontwikkeling centraal staat.

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Mijn opgedane theoretische kennis van projectmanagement zoveel mogelijk in de praktijk toepassen.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Het maakt me niet zoveel uit in welke branche ik zit, zo lang er maar sprake is van techniek.

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Een goed glas whisky.

Wat zijn je guilty pleasures?

Even meezingen met jaren ’80 muziek in de auto, als ik daar alleen zit natuurlijk.

Wil je nog iets kwijt..?

Nee hoor 🙂

Meer updates