Update

Dit is Rense Koolstra, Test Engineer

Daan | 25 juni 2024 - 2 min leestijd - Ndus3

Hoi, Ik ben Rense, ik ben 33 jaar en woon in Arnhem. Ik heb duurzame energie technologie in Delft gestudeerd. Na mijn studie heb ik als test engineer voor Ares gewerkt. Ares produceert sorptie warmtepompen, een soort warmtepomp die koelt door middel van restwarmte in plaats van elektriciteit. Verder heb ik bij Ares meegeholpen aan onderzoek naar warmtebatterijen. Daarna heb ik in Nedstack gewerkt als teststation engineer. Nedstack produceert fuell cell stacks. 

Wat doe je in je vrije tijd, Rense?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gamen, klimmen, boulderen, met vrienden uit te gaan en beunen. Verder volg ik een cursus houtbewerken. In mijn vakanties vind ik het leuk om te backpacken.  

Wat is je beste eigenschap?

Mijn beste eigenschap vind ik dat ik redelijk makkelijk met iedereen kan omgaan ongeacht wie of hoe je bent. Wilt niet zeggen dat ik automatisch mag 😛.

Wat was je grootste werk/studieblunder?

Ik heb ooit een oudere type sensor in een hub aangesloten zonder de pin connecties te controleren. De sensor bleek analoog te zijn. Alle chips van de sensoren in de hub waren fried en de testmachine stond een maand stil. 

Wat is je favoriete serie of game?

Serie: Bojack Horseman

Game: Hollow Night 

Waarom deze job en waarom Ndus3?

Ik wil gevarieerd werk doen, mij goed oriënteren en de vaardigheden die ik al heb nog verder ontwikkelen. Ndus3 geeft mij de kans om snel achter elkaar voor meerdere werkgevers te werken en geeft veel kansen om mijn vaardigheden te ontwikkelen. 

Wat wil je komend jaar qua werk in ieder geval bereiken?

Gestructureerd leren testen met goede kwaliteit. Ook wil ik graag een taal beter leren kennen. Labview of Python.

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Energie is de branche waar ik tot nu altijd in heb gewerkt en wat ik vette branch is omdat er een volle energie transitie bezig is. Maar in de verre toekomst lijkt het me leuk om mij bezig te gaan houden met natuur restauratie. 

Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Een sterrenhemel zonder lichtvervuiling.

Wat zijn je guilty pleasures?

Koptelefoon opdoen zonder muziek af te spelen zodat mensen niet in de gaten hebben dat ik ze gewoon kan horen 😇.

Meer updates