Update

Dit is Mark Weijerman – R&D en Test Engineer

Mark Weijerman
Daan | 13 juni 2022 - 3 min leestijd - Ndus3

Mark is 27 jaar en woon sinds twee maanden in Amsterdam. Na zijn middelbare school in het zonnige Arnhem verhuisde hij naar Delft om werktuigbouwkunde te gaan studeren aan de TU Delft. Sinds een maand werkt hij bij Ndus3 waar hij vrijdag aan de slag gaat bij onze klant Airborne.

Het woord is aan jou, Mark!

Van jongs af aan heb ik een passie voor auto’s en techniek gehad, dus daarom heb ik na mijn bachelor de master Vehicle Engineering gevolgd. Tijdens deze master ben ik betrokken geweest bij de studievereniging om in contact te komen met bedrijven binnen de automotive industrie, met als mooiste ervaring een business tour naar Zuid-Duitsland waarbij we John Deere, Porsche en Daimler hebben bezocht. Vorig jaar ben ik afgestudeerd bij de afdeling van Cognitive Robotics waarbij ik een rijsimulator onderzoek heb gedaan naar het effect van adaptive steering systems op het rijgedrag van de bestuurder. In april heb ik dit onderzoek samen met mijn afstudeerbegeleiders gepubliceerd. Een grote uitdaging en vooral ook een mooie ervaring! 

Waarom deze job bij Ndus3?

Ik heb voor Ndus3 gekozen omdat ik erg breed geïnteresseerd ben in techniek en graag in verschillende sectoren (automotive, robotics, mobility en energy) projecten wil doen. Ook is het fijn dat Ndus3 de mogelijkheid biedt om mij te blijven ontwikkelen, zo kan ik veel ervaring opdoen in mijn eerste werkjaren. 

Wat hoop je komend jaar qua werk te bereiken?

Ik hoop binnen een aantal jaar verantwoordelijk te kunnen zijn voor een project als lead engineer, waarbij ik meer verantwoordelijkheden krijg en zelf belangrijke beslissingen kan nemen. 

Wat doe je in je vrije tijd?

Naast mijn werk sport ik graag, zowel tennis, squash als hockey vind ik erg fijn om te doen. Het is voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te krijgen na een lange dag werken. Ik heb in Rotterdam tenniscompetitie gespeeld en hoop dat snel in Amsterdam te kunnen doen. Ook luister ik veel muziek en vind ik het leuk om zo nu en dan naar een concert of festival te gaan, waarbij het North Sea Jazz festival een van mijn favoriete events is!

Wat is je beste eigenschap?

Als ik ergens enthousiast van word, dan kan ik me daar volledig voor inzetten. Het maakt niet uit of het een klusproject, koken of een nieuwe sport is, ik doe m’n best om het maximale eruit te halen. 

Wat was je grootste werk- of studie blunder?

Mijn grootste studie blunder was tijdens mijn minor in buitenland, waarbij ik een half jaar in Lund (Zweden) heb gestudeerd. Ik dacht dat ik een vak volgde dat ik in het eerste of tweede kwartaal kon volgen, echter bleek dit vak beide kwartalen te zijn. Toen ik halverwege instroomde snapte ik al niet waarom de docent het had over notities van vorige colleges en vervolgens bleek het ook nog eens een ontzettend lastig vak te zijn in theoretische wiskunde. Gelukkig kreeg ik de gunfactor van mijn docent, anders had ik het nooit gehaald.

Wat is je favoriete serie of game?

The Office, Californication of Suits kan ik op elk moment van de dag aanzetten. 

Welke branche zou je nog wel eens in terecht willen komen?

Het ultieme doel zou zijn om een project te doen in de ruimtevaartindustrie, werken aan de meest complexe technologie zou voor mij een gave uitdaging zijn. 

Heb je guilty pleasures?

Als ik in het weekend ‘ochtends niks te doen heb, dan zet ik soms samenvatting van het Nederlands Elftal op van het WK2010 of WK2014 om met een goed gevoel wakker te worden.

Wil je nog iets kwijt..?

Ik heb erg veel zin in de komende tijd en ben benieuwd naar mijn eerste project bij Airborne!

Meer updates