Mijn eerste kennismaking met technologie werd ingegeven door mijn vader, technisch manager bij een gasturbine bedrijf. Ik ben opgegroeid met foto’s van gasturbines op onze wc. Techniek en technici spelen kortom al vanaf kindsbeen een centrale rol in mijn leven. En dat geldt voor de meeste ondernemingen. Echter krijgt de mens achter de techniek niet altijd de plaats die het verdient. Dat gaan wij anders doen.        

Werken bij websites

We hebben in latere jaren dan ook met een team van slimme en gedreven mensen jaren lang aan “werken bij websites” voor internationale en lokale klanten gebouwd. Met het team hebben we meerdere pivots gemaakt en deze diensten richting een SAAS oplossing gebracht. De onderneming is verkocht aan een grote uitzender die niet zelf in staat was of wilde innoveren. Als ondernemer een waardevolle en zeer leerzame periode.

Traditionele uitzenders

We hebben veel geleerd van de grote traditionele uitzenders en detacheerders. Dat kan een stuk slimmer en vooral menselijker. In voorgaande jaren hebben we gezien dat we als persoonlijke en intieme onderneming een enorme groei konden doormaken dankzij de focus op techniek en mens. Onze mooie afwisselende projecten en klanten stelden ons in staat de beste en en slimste collega’s te werven. De versnelling werd veroorzaakt door mensen die geïnteresseerd zijn in technische uitdagingen en de leercurve door te maken samen met hun senior peers. En dat is wat we nu nog strakker met Ndus3 weer doen. We beloven dan ook dat we zullen zoeken naar de vrije denkers, degene die niet de makkelijkste weg kiezen en dus bijzondere resultaten boekt. Voor minder doen we het niet.