Afstudeerstages voor engineers met software skills

Eerste baan na je technische studie?

Doe je een technische HBO of WO opleiding en ben je op zoek naar een afstudeerstage? Lees dan verder!

Afstuderen kan op veel verschillende manieren. Maar wat is er nou leerzamer dan je afstudeerstage bij een bedrijf doen? Je bent dagelijks op de werkvloer, ervaart het reilen en zijlen en hebt direct contact met je collega’s. Dat is niet alleen je opgedane kennis in de praktijk brengen, maar dat je ook ervaren hoe de praktijk eigenlijk werkt.

Tijdens je afstudeerstage bij Ndus3 werk je aan een praktijkopdracht. Dat betekent dat de opdracht bij een van onze klanten past. Je kunt een aantal dagen in de week bij ons op kantoor werken en hebt vaste overlegmomenten met je afstudeerbegeleider.

Wij hebben kantoren in Arnhem, Amsterdam en Eindhoven. We kijken in overleg waar je het beste kunt zitten. Daarnaast gaan we ook een paar keer op bezoek bij de klant voor wie je ‘werkt’.

Brede mogelijkheden in de smart industry

Bij Ndus3 heb je de mogelijkheid om een van de beschikbare afstudeeropdrachten te kiezen of zelf met een voorstel te komen. Als je zelf met een voorstel komt, houd dan rekening met de klanten voor wie wij werken. 

Het is natuurlijk het leerzaamst als je opdracht zo dicht mogelijk bij de praktijk aansluit. We hebben klanten binnen Mobility, Energy, Manufacturing en Life Science, dus er zit vast iets bij waar jouw interesse naar uitgaat.

Vrijheid, verantwoordelijkheid en betrokken begeleiding

Bij Ndus3 nemen we afstudeerders serieus. Dat betekent dat je veel vrijheid krijgt en zelf de verantwoordelijkheid draagt voor het eindresultaat. We begrijpen ook dat je pas net komt kijken en zijn er voor je wanneer dat nodig is. De lijntjes zijn kort en er is altijd wel een consultant die je graag verder helpt met een vraag of probleem.

Voor een succesvolle samenwerking is het wat ons betreft het belangrijkst dat we open met elkaar kunnen communiceren en dat je leergierig bent. De rest komt vanzelf goed!

Wie kunnen bij Ndus3 afstuderen?

Wij hebben afstudeerplekken voor HBO en WO studenten van technische opleidingen. De opdrachten horen bij het behalen van je Master en volgen dus op een specialisatie. Voorbeeld opleidingen zijn Informatica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Automotive Engineering – maar de lijst is veel langer!

Een belangrijke voorwaarde die we aan afstudeerders stellen is dat je ervaring hebt met softwareontwikkeling op systeem of server niveau. Je hebt bijvoorbeeld kennis van Python of ervaring met PLC’s.

Begeleiding

Onze afstudeerbegeleider is Richard Mens. Richard heeft zelf HAN Automotive in Arnhem gestudeerd en bij onder andere Alfa Laval en Lagerwey Wind gewerkt. Hij heeft dus veel praktijkervaring en als Team Manager Midden ook de skills en contacten om je verder te helpen.

Periode

De afstudeerstages bij Ndus3 duren meestal tussen de 3 en 6 maanden. Je kunt – in overleg – op elk moment in het jaar starten.

Afstudeervergoeding

Afstuderen is veel werk, dus voor je bijbaan heb je misschien wat minder tijd. Daarom bieden we een afstudeervergoeding van €500 per maand.

Meer informatie en aanmelden

Voor de lijst met actuele afstudeeropdrachten kun je hier ons Afstudeerboek als PDF downloaden.

Voor vragen, overleg over je eigen opdracht of om gewoon even kennis te maken kun je contact opnemen met Richard Mens. Ben je al overtuigd en wil je graag met een van de opdrachten aan de slag? Stuur Richard dan je CV en een korte motivatiebrief.

E: richard@ndus3.com
T: 06 2165 7511

Wat kan Ndus3 voor jouw organisatie betekenen?

Op zoek naar speciale kennis voor een tijdelijke aanvulling op jouw team? Neem dan contact op met Joëll Mennes om de mogelijkheden te bespreken via mail of 06 2196 2626.

Ontwikkel je mee?

Wij zoeken slimme geesten die willen bouwen aan het Nederland van morgen. Die blij worden van techniek en ervaring hebben met coding.

Wij geloven niet in ingewikkelde procedures. Geef ons een belletje of stuur de link naar je LinkedIn profiel. Je CV uploaden mag natuurlijk ook.

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente vacatures

Bekijk meer vacatures