Wat is C++?

C++ (spreek uit als C plus plus) is programmeertaal, gebaseerd op C. De dubbele plus verwijst naar de 'incremental operator' in C en verwijst daarmee naar een verbeterde versie van C.

In C++ zijn er drie zaken belangrijk om te houden.

C++ staat voor:

  • data abstractie
  • object oriented programming (OOP)
  • generiek programmeren

In C++ is het dus mogelijk om zowel objectgeorienteerd als generieke code te programmeren. Dat is een geweldig voordeel, maar zorgt er ook nogal eens voor dat programmeurs hun eigen voorkeuren kunnen volgen in het coderen, waardoor samenwerken in de code niet altijd vanzelfsprekend is.

 

Waar wordt C++ gebruikt?

Omdat C++ in de smart industry vaak wordt gebruikt in de aansturing van hardware, kom je het vaak tegen in embedded technologie. Maar ook Fortnite heeft bijvoorbeeld een directe link met C++. De Unreal Engine 4 waarmee de game wordt ontwikkeld, is gemaakt in C++, in combinatie met Blueprints.

 

 

Grootste voordeel van C++ 

C++ is een erg efficiente code zodat de processor de instructies razendsnel kan uitvoeren, wat met name bij embedded software, cloud technologie en graphics tot voordelen leidt. 

 

Grootste nadeel van C++ 

C++ kent een steile leercurve. Het is niet makkelijk om de taal snel op te pikken. Het is niet vergevingsgezind en erg strikt in de manier waarop moeten worden gecodeerd. Aan de andere kant is dit ook weer een groot voordeel. Het leidt gebruikers op tot echte professionals (broddelwerk wordt niet door de compilers geaccepteerd) en maakt dat je ook sneller andere programmeertalen onder de knie krijgt.