Update

Dit is Marco Maissan – Embedded Software Engineer

vaso | 02 februari 2022 - 2 min leestijd - Ndus3

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Marco Maissan (spreek: “my son” in Engels), 24 jaar en woonachtig in Rotterdam. Ik heb onlangs mijn studiecarrière afgerond en ga nu beginnen bij Ndus3 als Embedded Software Engineer. Hiervoor heb ik meerdere studies gedaan. Eerst MBO applicatieontwikkelaar, daarna HBO technische informatica en tot slot een paar maanden embedded systems aan de TU Delft. Tijdens mijn studies heb ik werkervaring opgedaan bij Festo en bij Huisman Equipment waar ik heb gewerkt met o.a. autonome robotica en het bouwen van PLC simulatiesoftware ?‍?.

Wat zijn je verwachtingen van Ndus3?
Momenteel heb ik nog relatief weinig werkervaring. Daarom vind ik het nog lastig om te zeggen wat het beste bij mij past. Ik verwacht dan ook om samen met Ndus3 mijzelf te gaan ontwikkelen tot expert binnen een bepaald vakgebied. Hiervoor lijkt het mij tof om veel extra informatie te vergaren via bijvoorbeeld cursussen en informatiebijeenkomsten ?. Daarnaast begreep ik dat de bedrijfsuitjes doorgaans fantastisch zijn, dus kom maar op!

Je bent net begonnen als Software Engineer bij Ndus3, hoe zag je eerste werkdag er uit?
In de eerste weken bij Ndus3 ben ik druk bezig geweest met het opstellen van mijn Ndus3 CV, POP en het samen met Gerben zoeken naar een eerste uitdagende opdracht via Ndus3. Dat is goed gelukt!! Mijn eerste intake was direct een goede match en nu kun je mij vinden in Rotterdam bij Payter als Embedded Software Engineer. Mijn opdracht ligt op het vlak van ontwikkeling van cashless betaalterminals, wat ik zeer interessante technologie vind. Mijn collega’s bij Payter zijn behulpzaam en ik kan ook goed samenwerken met een andere Ndus3 collega die mij oa helpen met tips & tricks op het vlak van Embedded ontwikkeling en communicatieprotocollen. Je kunt dus stellen dat ik een mooie vliegende start heb gemaakt bij Ndus3 en mijn carrière als Software Engineer!

Hou je van hobbies?
Van jongs af aan ben ik veel bezig met bergsporten. Denk aan klimmen, boulderen, skiën, wandelen en kamperen in de wildernis ??. Dit kan helaas niet elke dag (zeker niet met Corona), daarom doe ik daarnaast voornamelijk aan bootcamp/crossfit. Verder ben ik vaak bij vrienden en familie op bezoek, of zit ik te knutselen aan een technisch project.

Zeg eens eerlijk, wat zijn je guilty pleasures?
Ik ben een erg niche-achtig persoon en vind het heerlijk om de meest willekeurige dingen tot in het diepste uit te zoeken. Als resultaat hiervan heb ik een flinke collectie aan bijzondere soorten thee ?, vind ik het leuk om de meest uitdagende planten te kweken (zoals vleesetende planten en orchideeën) en weet ik alles van mechanische toetsenborden ?️. Hier gaan altijd de nodige uren Reddit research aan vooraf. Oh ja, trouwens, komt het vaker voor dat mensen om 9.00 uur ’s morgens al een zak chips aanbreken?

Connect met mij via Linkedin of in real life!

Meer updates