OTA connectivity oplossing in mobility segment

OTA staat voor “over-the-air”; dit is echter niet altijd letterlijk (draadloos) maar geeft meestal aan “op afstand”. Na meerdere keren custom-made oplossingen bij klanten te hebben ontwikkeld, zagen we duidelijke patronen die heel goed in een SAAS model passen. Dat biedt meerdere voordelen: wij kunnen de software als een dienst leveren, steeds verder ontwikkelen, beter onderhouden, sneller implementeren en tegen lagere kosten een robuust alternatief bieden voor custom-built oplossingen.

OTA en Ndus3

Ndus3 heeft voor verscheidene klanten in het mobility segment het veilig en robuust updaten van firmware op afstand opgelost. De oplossing is van toegevoegde waarde voor ondernemingen die machines of voertuigen ‘in het veld’ bij klanten hebben staan. Met andere woorden: apparaten waarvan firmware en applicaties/software op regelmatige basis veilig en robuust ge-update dient te worden om te voldoen aan de wettelijke voorschriften.

Hoe werkt OTA?

Binnen dit product zijn er 3 belangrijke peilers te benoemen:

De agent is een stukje software dat we toevoegen en configureren in het apparaat van de klant.
In de backend/management portaal worden de patches en updates geupload. De agent communiceert op regelmatige basis met het backend/management portaal via een beveiligde verbinding om te zien of er nieuwe updates zijn. De agent kan deze updates vervolgens ontvangen en installeren op het apparaat.
De testsoftware is code waarmee we kunnen aantonen dat het updaten werkt. Deze software kan, eventueel met extra hardware, het apparaat besturen om vanuit een gecontroleerde omgeving automatische testen uit te voeren waaronder het installeren van huidige / verwijderen van verouderde updates.

Implementatie en kennisdeling

Ndus3 faciliteert uiteraard een vloeiende en succesvolle implementatie (inclusief champagne). Ndus3 gelooft in vooruitgang door collaboratie. Naast de OTA software deelt Ndus3 ook op doorlopende basis kennis en know-how (consultancy) om succesvol en deterministisch updates op apparaten toe te passen.