Over mij

Maak kennis met onze Marco! Een sociale, communicatieve en resultaatgerichte Embedded Software Engineer. Marco omschrijft zichzelf het beste als iemand die breed geïnteresseerd is in softwareontwikkeling en die altijd hard werkt om de beste resultaten binnen zijn projecten te behalen. Marco is vol energie om aan de slag te gaan als Embedded Software Engineer en zijn ervaring die hij heeft opgedaan bij oa Festo met het programmeren van AGV’s uit te breiden met kennis van hardware ontwikkeling en software talen om zich verder te ontwikkelen.

Marco begon zijn engineering carrière met het programmeren van virtuele Siemens PLC’s voor Software-in-the-loop testing en het automatisch unit-testen van PLC code via Python. Daarnaast werkte Marco binnen Scrum-teams aan de ontwikkeling van automatische analysetools voor Atvise SCADA. Vervolgens ontwikkelde hij zich door te werken aan verschillende interessante projecten, zoals het bouwen van een proof-of-concept voor autonome robotica en Big Data analyse met behulp van PostgreSQL, TimescaleDB en Grafana.

Marco is een ingenieur die zichzelf non-stop wil ontwikkelen. Daarom slaagde hij erin om tijdens zijn stages in verschillende vaardigheden uit te blinken door software en scripts te ontwikkelen in C, C++, C# en Python. Hierdoor kan Marco werken op verschillende software niveaus, van Java tot Assembly. Daarnaast werkt Marco graag in een groep en neemt hij vaak natuurlijk de leiding. Hij heeft ervaring met verschillende werkwijzen, zoals Agile en waterval en is uitstekend in staat om zelfstandig besluiten te nemen. Marco heeft een brede interesse in technologie, maar een echte passie voor Embedded Software & Hardware. Naast zijn interesse in Embedded is hij ook geïnteresseerd in Digitale Systemen, Linux, Time Automata-modellering en in wetenschappelijke talen, zoals Haskell en R. Marco ziet zichzelf in de toekomst als een Expert op Software ontwikkeling met diepgaande domeinkennis om als vraagbaak voor collega’s klaar te staan.

Mijn werkervaring

Control System Engineer
Big Data analyse met PostgreSQL/TimescaleDB/Grafana. Python Unit Testing voor PLC code. Ontwikkeling automatische analysetools voor Atvise SCADA.
Stagiair Embedded Software Engineer
Proof of Concept bouwen voor autonome robotica. Aansturing ontwikkelen met Robot Operating System (ROS, Linux). Ontwikkelen locatiebepaling, obstakel afhandeling en routebepaling.
Stagiair Control Systems Engineering
Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe software-in-the-loop simulatieomgeving. Programmeren van virtuele Siemens PLCs.
Verkoopadviseur
Verkopen, adviseren en installeren van (high-end) audiosystemen, home-cinema installaties en meer.
Web developer
Ontwerpen en programmeren van een online platform voor boekhouding van brandveiligheidsinstallaties.

Mijn opleidingen en curussen

Opleiding
MSc. Embedded Systems (Schakeljaar)
TU Delft, Delft
Opleiding
Technische Informatica
Hogeschool Rotterdam, Rotterdam
Opleiding
Applicatie Ontwikkelaar
Zadkine College, Rotterdam

Mijn skills

Skills

Talen

Engels
Nederlands

Hobby's

Embedded
Wetenschap
Sporten en natuur
Muziek

Karakter

Sociaal
Communicatief
Leergierig
Teamplayer
Teamplayer

Ik ben direct inzetbaar!

Neem contact op

Andere collega's uit mijn vakgebied