Onder Mobility verstaan we alle mogelijke mobiliteit oplossingen voor Marine, Air, Automotive, Rail, Logistics en Infrastructure. Op deze pagina kun je meer over onze engineers, vacatures en toekomstvisie voor het domein mobility lezen.

Marine

Onderwaterdrones, smart bridges, thruster optimalisatie en condition based maintenance zijn een paar voorbeelden van projecten die spelen in de marine industrie. Nederlandse bedrijven hebben een naam in de marine industrie en terecht. De hoeveelheid data die kan worden gebruikt, gaat het voorstellingsvermogen te boven. Maar misschien kan jij ons helpen?

Air

De komende 20 jaar worden 40.000 nieuwe vliegtuigen gebouwd. Elke nieuw geleverde motor krijgt voortaan een digitale tweelingbroer die de bandbreedte bepaalt voor slijtage en performance. De virtuele broer wordt gevoed met sensorische data vanuit de echte wereld. Bij het onderhoud worden voortaan de discrepanties tussen de echte en virtuele broer geanalyseerd. Denk je eens in wat dat gaat betekenen voor de productie van vliegtuigen. Wil jij dat helpen ontwikkelen?

Digital - Twin

Automotive

De zelfrijdende auto is al een tijdje onderweg. Maar wat als de auto niet in de spiegel kan kijken? Gaat een camera het werk overnemen? Werkt die onder gelijke weersomstandigheden hetzelfde, of misschien nog wel beter? En wat als de camera smart wordt? Wordt dat het einde van de dode hoek? Gaan we mensenlevens sparen met zelfdenkende auto’s die niet alleen objecten ontwijken, maar ook anderen waarschuwen? De plek waar consumenten het eerst bewust met smart industry in contact komen, wordt automotive. Ligt hier jouw hart?

Rail

IoT staat niet voor Internet of Trains, maar het komt aardig in de buurt. Niet alleen zal het design en onderhoud via digital twins worden verbeterd, maar ook het gebruik zal een revolutie doormaken. Miljoenen reizigers leveren via apps een schat aan informatie op waarmee de voorspelbaarheid bij de inzet van materieel kan worden verbeterd.

Logistics

Autonome, zelfdenkende vervoersplatformen, gecombineerd met smart manufacturing en meten van real-time consumentengedrag zullen gigantische besparingen en co2 reductie leveren. Wil jij hier aan mee werken?

Infrastructure

De brug waar jij dagelijks overheen rijdt kan meer trucjes dan alleen open en dicht. Waarschijnlijk kan dit kunstwerk verkeersstromen doseren op basis van schepen die nu nog kilometers ver weg zijn. Sta ook niet vreemd te kijken wanneer de brug tijdelijk de autopilot van het schip overneemt en deze zo efficiënt mogelijk het kruispunt laat passeren. Ook de infrastuctuur om je heen zal een stuk smarter worden dan je aan de buitenkant ziet