Manufacturing

Food

Waar komt ons eten vandaan? Is het wel veilig geproduceerd? Hoe dringen we de verspilling terug? Kunnen we de change-overs in onze fabrieken versnellen? Is het mogelijk dat de consumenten vandaag real time input levert voor wat we morgen moeten produceren? Met een groeiende wereldbevolking moeten we ons voedselproductie optimaliseren. En Nederlandse bedrijven nemen hier het voortouw.

Staal

We hebben het hier niet alleen over de productie van staal, maar vooral over de toepassing ervan. Kan het lichter, sterker of moeten we denken aan hybride constructies? Wat betekent sensoring voor de onderhoudcyclus?

Chem Tech

Chemie is overal. Wat dacht je van smart kleding die waarschuwt voor verontreiniging, li-ion accu's die extreem sneller laden, 3d printers die keiharde constructies produceren. Dit is niet mogelijk zonder het baanbrekende waar jij aan bij kunt dragen.

Agri Tech

Hoe komt het toch dat Nederland zo hoog scoort in de agribusiness? Is de grond hier zo vruchtbaar, hebben we hier de beste faciliteiten? Zeker, maar wat ook een rol speelt is dat hier op grote schaal techniek wordt toegepast. Melkrobots, eiersorteermachines, kippenslachtmachines, bloemsnijrobots, en smart greenhouses zijn een paar begrippen die onlosmakelijk met Nederlandse innovaties samenhangen. De smart industry gaat ook hier weer grote impact hebben op de volgende revolutie.