Case

Moeiteloos betalen met telematica oplossingen van Payter

Payter betaaloplossingen

Het contactloos betalen van kleine bedragen vereist een software en hardware oplossing die non-stop betrouwbaar moet blijven werken – een uitdagende klus.

Payter is pionier en marktleider op gebied van contactloos betalen met NFC technologie. Hun betaalkastjes zijn onder andere te vinden op snoepautomaten en koffiemachines. Voor de beheerders van deze machines biedt Payter een compleet cashloos systeem inclusief beheeromgeving waarmee voorraden slim beheerd kunnen worden.

Een nieuwe focus bij Payter is de ontwikkeling van een betaalterminal die bedoeld is voor “unattended” betalingen. Dit betekent het inbouwen van een betaalterminal in automaten waar geen personeel aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan laadpalen, slagbonen of onbemande tankstations. De nieuwe terminal heeft handige features, zoals onder andere een groot touchscreen en een camera voor QR-kortingsbonnen.

Contactloos betalen bij koffiemachine

Onze software engineer Marco is binnen het Embedded Software Engineering team aan de slag gegaan om de communicatielaag te ontwikkelen tussen de betaalterminal en de machine waar de terminal uiteindelijk in wordt geplaatst. De grootste uitdaging hierbij was het werken met timing-limitaties.

Het protocol tussen de betaalterminal en automaten heeft strikte eisen op het gebied van timing. Zo wordt er elke 200 milliseconden gecommuniceerd tussen de betaalterminal en de automaat. Daarnaast moet elk bericht ook nog eens binnen 5 milliseconden worden uitgelezen én beantwoord.

Ondertussen vertoont een grafische gebruikersinterface animaties, wordt er netwerkverkeer afgehandeld en moeten er betaalpassen worden uitgelezen. Al deze processen mogen de timing-eisen niet in de weg zitten. Uiteindelijk was het aan Marco en zijn teamgenoten om te zorgen dat met slimme code optimalisaties en door het bepalen van processing prioriteiten binnen de tijdsrestricties gebleven wordt.

Meer cases

Meer cases bekijken

Wat kan Ndus3 voor jouw organisatie betekenen?

Op zoek naar speciale kennis voor een tijdelijke aanvulling op jouw team? Neem dan contact op met Joëll Mennes om de mogelijkheden te bespreken via mail of 06 2196 2626.

Ontwikkel je mee?

Wij zoeken slimme geesten die willen bouwen aan het Nederland van morgen. Die blij worden van techniek en ervaring hebben met coding.

Wij geloven niet in ingewikkelde procedures. Geef ons een belletje of stuur de link naar je LinkedIn profiel. Je CV uploaden mag natuurlijk ook.

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente vacatures

Bekijk meer vacatures