Case

Schoner ziekenhuis door waterzuivering van Pharmafilter

Zuiveringsinstalatie van Pharmafilter

Pharmafilter levert zuiveringsinstallaties aan ziekenhuizen. Onze software engineer Gerran hielp de beheersoftware van deze installaties toegankelijker te maken.

Het systeem van Pharmafilter bestaat uit een zuiveringsinstallatie die op het terrein van het ziekenhuis staat en vermalers die op verschillende afdelingen staan. Het afval dat hierin vermalen is, wordt met spoelwater naar de zuiveringsinstallatie gespoeld.

De organische materialen en verbruiksartikelen gemaakt van bioplastics worden door de installatie omgezet in energie. Van de niet organische materialen, zoals conventionele plastics en vezels, worden de schadelijke stoffen volautomatisch verwijderd. Deze stoffen worden vervolgens schoon en droog aangeboden voor hergebruik.

Na behandeling van het afvalwater in de installatie is het water schoon en kan het door het ziekenhuis worden gebruikt als proceswater voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten of technische installaties.

De zuiveringsinstallatie is een kleine fabriek waarin de processen bijna volautomatisch plaatsvinden. Om de processen de kunnen monitoren en bijsturen zijn er door het hele systeem vele actuatoren geplaatst. De operators van de installatie kunnen op een centrale HMI de status van alle actuatoren aflezen en waar nodig actie ondernemen.

In zijn opdracht voor Pharmafilter is onze engineer Gerran bezig geweest met het herstructuren van de dataweergave voor de operators die met de installatie werken. De traditionele procesweergave werd als niet-intuïtief ervaren. Gerran deed twee voorstellen die we operators meer overzicht konden geven.

Oorspronkelijke weergave
Voorstel grid layout
Voorstel installatie layout

Het eerste voorstel was om gebruikt te maken van een grid layout. Dit is een bewezen manier om informatie overzichtelijk te tonen. Het tweede voorstel betrof een layout waarin de installatie schematisch in beeld gebracht werd. Het grote voordeel van deze weergave is dat de status van de verschillende componenten heel overzichtelijk on ondubbelzinnig weergegeven wordt.

Na overleg heeft Pharmafilter uiteindelijk gekozen voor de grid layout. Deze kreeg de voorkeur omdat in de weergave per component veel meer informatie getoond wordt en de componenten hier ook meteen manueel aangepast kunnen worden.

De implementatie van deze nieuwe layout is door het vaste software team van Pharmafilter afgerond. Het resultaat werd met veel enthousiasme door de operators ontvangen.

Meer cases

Meer cases bekijken

Wat kan Ndus3 voor jouw organisatie betekenen?

Op zoek naar speciale kennis voor een tijdelijke aanvulling op jouw team? Neem dan contact op met Joëll Mennes om de mogelijkheden te bespreken via mail of 06 2196 2626.

Ontwikkel je mee?

Wij zoeken slimme geesten die willen bouwen aan het Nederland van morgen. Die blij worden van techniek en ervaring hebben met coding.

Wij geloven niet in ingewikkelde procedures. Geef ons een belletje of stuur de link naar je LinkedIn profiel. Je CV uploaden mag natuurlijk ook.

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente vacatures

Bekijk meer vacatures