Update

Automotive Engineering als carrière

vaso | 28 januari 2021 - 2 min leestijd - Ndus3

“Van kinds af aan ben ik al gek op techniek en auto’s. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat op vroege leeftijd al vaststond dat ik automotive engineer wilde worden. Ik moest dat alleen nog wel even waarmaken door de juiste studies te volgen. Via VWO door naar HBO automotive engineering.”. – Aldus Guy, die in deze blog graag meer vertelt over zijn carrière als Automotive Engineer.

Waarom wilde je engineer worden?

Wat me enorm gestimuleerd heeft om ingenieur te worden, is dat ik opgegroeid ben in een “technisch” gezin. Mijn vader is als werktuigbouwkundig engineer geschoold. Was er in mijn jeugdjaren een apparaat stuk dan werd ik gestimuleerd om eerst te proberen het te repareren alvorens weg te gooien. Net zoals de campagne van tegenwoordig, “Waardeer het. Repareer het.”  Stuk is het toch al. Als ik nu overigens thuis kom, is dat na al die jaren nog steeds het adagium.

Ook heb ik een broer waar ik mij behoorlijk aan op kon trekken. Rik heeft zowel een master als bachelor titel. Aan de eettafel moest ik dan ook vaak horen:” Waarom geen universitaire studie?” Ik denk dat er dus al vroeg in mijn jeugd aanspraak gedaan werd op mijn “engineering mind”. Dat verklaart ook dat engineering voor mij betekent het doorgronden van problemen en daarbij een oplossing zoeken. Eén van de redenen voor mijn studiekeuze is dat ik met HBO meer praktijk kon combineren met theorie. Daarom ben ik afgeweken van het gangbare pad.

Vertel, welk pad heb je dan gekozen?

In plaats van mijn Automotive engineering bachelor diploma te completeren met een master, heb ik er voor gekozen een tweede HBO Embedded Systems Engineering opleiding aan toe te voegen. Gezien de aankomst van het digitale tijdperk is dat helemaal geen verkeerde keuze geweest. Een bachelor in het kwadraat, ik ben er trots op. Net zoals de machtsverheffing in het logo van Ndus3, dat kan geen toeval zijn!

Mijn jeugd heeft mij kortom gevormd in mijn blik op techniek. Ik ben de mening toegedaan dat de  HBO engineer de brug tussen praktijk en theorie vormt. Vaak worden er op papier problemen opgelost, die zo theoretisch van aard zijn dat ze praktisch niet haalbaar zijn. Ik geloof dat daar juist de kracht ligt van een HBO engineer om de praktijk aan theorie te koppelen.”

Guy Theunissen, Automotive Engineer & Embedded Systems Engineer

Meer updates