Techniek heeft me altijd gefascineerd. Als kleuter heb ik het horloge van mijn opa – via destructive testing – onderzocht met hamer en bankschroef. Ik wilde simpelweg weten hoe die wijzers toch kunnen draaien.         

Als puber ontkwam mijn brommer niet aan broodnodige motorische verbeteringen. Later heb ik drie motoren envier versnellingsbakken in mijn eerste auto gezet. Uiteraard niet geremd door enige kennis, maar vooral gedreven door enthousiasme en een wil om te leren. Een toekomst in de techniek lag dus voor de hand.

Echter, met de opkomst van computers zag ik een nieuwe mogelijkheid om hersens en handen te combineren. Ik heb bij prachtige bedrijven in de industrie gewerkt (Unilever & Shell). De impact die ICT op manufacturing kon hebben, werd mij daar al duidelijk.         

Internet

Met de opkomst van het internet ging er voor mij een erg interessante deur open. Via een aantal tussenstappen ben ik samen met Jan Peter Tulp ondernemer in de online industrie geworden. Ik hielp uiteindelijk – samen met ruim 75 collega’s – internationale werkgevers om talent te vinden.         

Tot onze klanten behoorden o.a. Booking.com, Ahold, BAM, TBI, Stork, Altran, Eneco en NS. Daar hebben we geleerd over cloud technology, block chain en cybersecurity. Deze onderneming hebben we begin 2018 verkocht aan een Japanse multinational.         

Nieuw initiatief

Een nieuwe fase breekt aan met Ndus3. De fascinatie voor tastbare techniek is nooit verdwenen. Sterker nog: de mogelijkheid om nu mee te helpen aan de smart industry is een jongensdroom. Samen met het team van Ndus3 hebben we grootse plannen. Ndus3 is nadrukkelijk geen detacheringsbedrijf. We willen een eindwerkgever zijn die verantwoordelijkheid draagt, innoveert en vooral samenwerkt met andere spelers in de smart industry om de Nederlandse industrie vooruit te helpen.